Skip to content

zomerworkshop landschap en expressionisme 2020

landschap expr. 1

driedaagse zomerworkshop Landschap en Expressionisme 2020

voor beginners en gevorderden

Driedaagse workshop over het thema landschap geschilderd in de expressionistische stijl. Deze workshop vindt plaats op drie achtereenvolgende vrijdagen. De eerste lesdag van deze workshop krijgt u een lezing met een PowerPoint presentatie over landschap en expressionisme. Zij maakten in hun schilderijen gebruik van onvermengde kleuren, een heftige lijnvoering, geen modellering van licht en schaduwwerking en streefden geen illusie van ruimte na. De fauvisten, de Ploeg, maar ook hedendaagse expressionisten komen aan het bod, o.a. Vincent van Gogh, Wassily Kandinsky, Maurice de Vlaminck, Ernst Ludwig kirchner, Gerrit Benner, Emil Nolde, Egon Schiele, Wim Oepts, Piet Mondriaan, Jacoba van Heemskerck, Jan Sluijters, Anselm Kiefer, Armando, Jan Cremer enz.

Na de lezing gaat u de eerste dag aan de slag aan de hand van een opdracht. De overige lesdagen krijgt u weer nieuwe opdrachten naar aanleiding van het thema, waarbij de diverse kunstenaars van deze stroming en aspecten als compositie, kleurgebruik en materiaalhantering aan de orde komen. U krijgt begeleiding op uw niveau en u bepaalt zelf met welk materiaal u werkt, aquarel-, gouache- of acrylverf of combinaties hiervan. Halverwege de dag is er een korte lunchpauze en elke lesdag eindigt met een uitgebreide werkbespreking.

Zomerworkshop van drie lesdagen van 11.00 – 15.30 uur: € 175,-
op drie vrijdagen  12, 19 en 26 juni 2020
Inclusief koffie/thee en tekenpapier, waterpotten en paletten zijn aanwezig. Exclusief teken- en schildermaterialen
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers, studenten € 10,-  korting (per workshop)

Bij aanmelding voor 1 december 2019 krijgt u 10 euro extra korting per workshop naast de gewone korting.

Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshop kunt gebruiken.
Leslocatie: Theater de Omval in Diemen  (adres en route, zie routebeschrijving Omval)

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen: info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop(s). Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschreven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

inschrijven

“Ik wil dat mijn schilderij als een boom is. Men gaat van een lijn, een fijne streek over in een punt, in een vlek, zoals een twijg overgaat in een stam. Maar alles moet verband houden, moet op zijn plaats zitten.”
Citaat Nicolas de Staël
“Na een theoretisch introductie gedeelte waarbij steeds verschillende en interessante thema’s, kunstenaars en stromingen aan bod komen, kan iedereen aan de slag met het medium wat hij prettig vindt. Je kan werken in vrijheid maar wordt ook gestimuleerd dingen eens anders aan te pakken. Dat geeft verrassende en verfrissende resultaten. Dat is te zien bij de nabespreking waarbij even bij ieder werk wordt stilgestaan en waarbij ook onderling positieve feedback wordt gegeven. De sfeer in de groepen is ontspannen en open. Gelukkig is er ook vaak wat te lachen . Al met al een plezierige omgeving om je in vrijheid verder te ontwikkelen en zelfs tot ongekende resultaten te komen.” 

Brech