Skip to content

zomerworkshop landschap 2019

zomerworkshop landschap schilderen in het Gaasperplaspark 2019

thema: Variaties op bomen

voor beginners en gevorderden

Driedaagse zomerworkshop landschap schilderen, met als thema ‘variaties op bomen.’ 
De eerste lesdag van deze workshop krijgt u een lezing met een PowerPoint presentatie met landschappen van schilders die op een eigen wijze het thema bomen hebben geschilderd, zoals Paul Cézanne, André Derain, Ėmile Bernard, Jacoba van Heemskerck, Piet Mondriaan en Jan Sluijters. Zo krijgt u voorbeelden te zien van impressionistisch tot meer geabstraheerd geschilderde bomen. Na de lezing gaat u de eerste dag in het leslokaal aan de slag aan de hand van opdrachten.

De twee overige lesdagen vertrekken we na de inleiding met een paar auto\’s naar de vlakbij gelegen schilderlocatie. U schildert dan in de open lucht in het Gaasperplaspark aan de rand van Amsterdam. Het park biedt doordat het ooit een Floriadepark was een grote variatie aan bomen. U kiest zelf uw onderwerp ter plekke uit en krijgt persoonlijke begeleiding op uw niveau. Elke les zijn er opdrachten waarbij de diverse aspecten van het landschap schilderen aan de orde komen en specifiek bij dit thema, compositie, kleurgebruik en het abstraheren van het onderwerp. U kunt kiezen voor aquarel, acryl of gouache of een combinatie van deze technieken. ­­Halverwege de dag is er een korte lunchpauze. Elke dag wordt afgesloten met een uitgebreide werkbespreking in het leslokaal. Bij slecht weer schilderen we in het leslokaal.

Zomerworkshop van drie lesdagen van 11.00 – 15.30 uur: € 165,-
lesdata: drie woensdagen, 19, 26 juni en 3 juli 2019
Inclusief koffie/thee, exclusief teken- en schildermaterialen
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers, studenten € 10,-  korting (per cursus)

Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshop kunt gebruiken.
Leslocatie: Vanuit leslokaal Theater de Omval in Diemen  (adres en route, zie routebeschrijving Omval) naar schilderlocaties aan de rand van Amsterdam in het park Gaasperplas.

Bij aanmelding voor 1 januari 2019: 10 euro extra korting naast de gewone korting

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen:info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met  gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop.  Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschre­ven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

[themify_button style=\”large\” color=\”#141412\” link=\”https://www.paulacademie.nl/inschrijven-cursussenworkshops/\” text=\”#ffffff\” ]inschrijven[/themify_button]

“Ik wil dat mijn schilderij als een boom is. Men gaat van een lijn, een fijne streek over in een punt, in een vlek, zoals een twijg overgaat in een stam. Maar alles moet verband houden, moet op zijn plaats zitten.”
                                                                            Citaat Nicolas de Staël
“Na een theoretisch introductie gedeelte waarbij steeds verschillende en interessante thema’s, kunstenaars en stromingen aan bod komen, kan iedereen aan de slag met het medium wat hij prettig vindt. Je kan werken in vrijheid maar wordt ook gestimuleerd dingen eens anders aan te pakken. Dat geeft verrassende en verfrissende resultaten. Dat is te zien bij de nabespreking waarbij even bij ieder werk wordt stilgestaan en waarbij ook onderling positieve feedback wordt gegeven. De sfeer in de groepen is ontspannen en open. Gelukkig is er ook vaak wat te lachen . Al met al een plezierige omgeving om je in vrijheid verder te ontwikkelen en zelfs tot ongekende resultaten te komen.” Brech