Skip to content

zomerworkshop fauvisme 2019

Fauvisme extra

driedaagse zomerworkshop ‘fauvisme, de kleur aan de macht’

voor beginners en gevorderden

Driedaagse workshop over de fauvisten. Wegens de grote belangstelling wordt deze workshop twee keer gegeven. Zomerworkshop A op drie achtereenvolgende woensdagen. Zomerworkshop B op drie achtereenvolgende zondagen
De eerste lesdag van deze workshop krijgt u een lezing met een PowerPoint presentatie over deze Franse expressionistische beweging met o.a. werken van Henri Matisse, Kees van Dongen, Rik Wouters, Georges Rouault, Maurice de Vlaminck en Henri Manguin. De naam van deze expressionistische stroming is afkomstig van de uitdrukking ‘les bettes fauves’, de wilde beesten. Deze term werd gegeven aan een groep kunstenaars in Frankrijk die vanaf 1905 samen exposeerden. Zij maakten in hun schilderijen gebruik van onvermengde kleuren, een heftige lijnvoering, geen modellering van licht en schaduwwerking en streefden geen illusie van ruimte na. De schilderijen kenmerken zich door felle nauwelijks gemengde kleuren en vereenvoudigde vormen. Ze werden beïnvloed door van Gogh en Gauguin.

Na de lezing gaat u de eerste dag in het leslokaal aan de slag aan de hand van opdrachten. De overige lesdagen krijgt u diverse opdrachten naar aanleiding van het thema, waarbij de diverse kunstenaars van deze stroming en aspecten als compositie, kleurgebruik en materiaalhantering aan de orde komen. U krijgt begeleiding op uw niveau en u bepaalt zelf met welk materiaal u werkt, aquarel-, gouache- of acrylverf of combinaties hiervan. Halverwege de dag is er een korte lunchpauze en elke lesdag eindigt met een uitgebreide werkbespreking.

Zomerworkshop van drie lesdagen van 11.00 – 15.30 uur: € 165,-
Zomerworkshop A-woensdagen:  op drie woensdagen, 29 mei, 5 en 12 juni 2019
Zomerworkshop B-zondagen:  op drie zondagen, 2, 9 en 16 juni 2019
Inclusief koffie/thee en tekenpapier, waterpotten en paletten zijn aanwezig. Exclusief teken- en schildermaterialen
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers, studenten € 10,-  korting (per cursus)

Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshop kunt gebruiken.
Leslocatie: Theater de Omval in Diemen  (adres en route, zie routebeschrijving Omval) 

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen: info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop(s). Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschreven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

[themify_button style=\”large\” color=\”#141412\” link=\”https://www.paulacademie.nl/inschrijven-cursussenworkshops/\” text=\”#ffffff\” ]inschrijven[/themify_button]

“Alleen de kunst biedt ons de mogelijkheid iets te zeggen dat wij niet weten.”
Citaat Gabriel Laub
“De schildercursus bij Paul is breed omvattend. Iets durven neerzetten op papier onder begeleiding van Paul is een uitdaging en stimuleert jezelf tot nog meer uitdagingen. Je komt terecht in een opbouwend proces. Paul benadert een ieder naar zijn kunnen en geeft een positieve stimulans. Ieders niveau wordt gewaardeerd.”
Nel