Skip to content

zomerworkshop de fauvisten proef

driedaagse zomerworkshop ‘de fauvisten, de kleur aan de macht’

voor beginners en gevorderden

Driedaagse workshop over de Fauvisten. De De eerste lesdag van deze workshop krijgt u een lezing met een PowerPoint presentatie over deze Franse expressionistische beweging met o.a. werken van Henri Matisse, Kees van Dongen, Rik Wouters, Georges Rouault, Maurice de Vlaminck en Henri Manguin. De naam van deze expressionistische stroming is afkomstig van de uitdrukking ‘les bettes fauves’, de wilde beesten. Deze term werd gegeven aan een groep kunstenaars in Frankrijk die vanaf 1905 samen exposeerden. Zij maakten in hun schilderijen gebruik van onvermengde kleuren, een heftige lijnvoering, geen modellering van licht en schaduwwerking en streefden geen illusie van ruimte na. De schilderijen kenmerken zich door felle nauwelijks gemengde kleuren en vereenvoudigde vormen. Ze werden beïnvloed door van Gogh en Gauguin.

Na de lezing gaat u de eerste dag in het leslokaal aan de slag aan de hand van opdrachten. De overige lesdagen krijgt u diverse opdrachten naar aanleiding van het thema, waarbij de diverse kunstenaars van deze stroming en aspecten als compositie, kleurgebruik en materiaalhantering aan de orde komen. U krijgt begeleiding op uw niveau en u bepaalt zelf met welk materiaal u werkt, aquarel-, gouache- of acrylverf of combinaties hiervan. Halverwege de dag is er een korte lunchpauze en elke lesdag eindigt met een uitgebreide werkbespreking.

Zomerworkshop van drie lesdagen van 11.00 – 15.30 uur: € 165,-
lesdata: drie woensdagen, 29 mei, 5 en 12 juni 2019
Inclusief koffie/thee en tekenpapier, waterpotten en paletten zijn aanwezig. Exclusief teken- en schildermaterialen
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers, studenten € 10,-  korting (per cursus)

Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshop kunt gebruiken.
Leslocatie: Theater de Omval in Diemen  (adres en route, zie routebeschrijving Omval) 

Bij aanmelding voor 1 januari 2019: 10 euro extra korting naast de gewone korting

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen:info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met  gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop.  Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschre­ven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

[themify_button style=\”large\” color=\”#141412\” link=\”https://www.paulacademie.nl/inschrijven-cursussenworkshops/\” text=\”#ffffff\” ]inschrijven[/themify_button]

“Ik wil dat mijn schilderij als een boom is. Men gaat van een lijn, een fijne streek over in een punt, in een vlek, zoals een twijg overgaat in een stam. Maar alles moet verband houden, moet op zijn plaats zitten.”
                                                                            Citaat Nicolas de Staël
“Na een theoretisch introductie gedeelte waarbij steeds verschillende en interessante thema’s, kunstenaars en stromingen aan bod komen, kan iedereen aan de slag met het medium wat hij prettig vindt. Je kan werken in vrijheid maar wordt ook gestimuleerd dingen eens anders aan te pakken. Dat geeft verrassende en verfrissende resultaten. Dat is te zien bij de nabespreking waarbij even bij ieder werk wordt stilgestaan en waarbij ook onderling positieve feedback wordt gegeven. De sfeer in de groepen is ontspannen en open. Gelukkig is er ook vaak wat te lachen . Al met al een plezierige omgeving om je in vrijheid verder te ontwikkelen en zelfs tot ongekende resultaten te komen.” Brech