Skip to content

workshop van expressionisme naar abstract expressionisme 2022

landschap expr. 2

driedaagse workshop ‘van expressionisme naar abstract expressionisme’ met als thema landschap en natuur, 2022

voor beginners en gevorderden

 

Driedaagse workshop over expressionisme met als thema landschap en natuur. Deze workshop vindt plaats op drie achtereenvolgende dinsdagen. De eerste lesdag van deze workshop krijgt u een lezing met een PowerPoint presentatie met schilderijen van expressionisten met als thema landschap of als inspiratiebron de natuur. U krijgt een overzicht vanaf de fauvisten, de ploeg, de neo-expressionisten tot aan het abstract expressionisme, waar het accent op ligt, met o.a. Maurice de Vlaminck, Raoul Dufy, Jan Altink, Jannes de Vries, Wassily Kandinsky, Emil Nolde, Gerrit Benner, Jan Sluijters, Anselm Kiefer, Per Kirkeby, Willem de Kooning, Arshile Gorkey, Adolph Gottlieb en Helen Frankenthaler, enz

Na de lezing gaat u de eerste dag aan de slag aan de hand van een opdracht. De overige lesdagen krijgt u weer nieuwe opdrachten naar aanleiding van het thema, waarbij de diverse kunstenaars van deze stroming en aspecten als compositie, kleurgebruik en materiaalhantering aan de orde komen. U krijgt begeleiding op uw niveau en u bepaalt zelf met welk materiaal u werkt, aquarel-, gouache- of acrylverf of combinaties hiervan. Halverwege de dag is er een korte lunchpauze en elke lesdag eindigt met een uitgebreide werkbespreking.

Workshop van drie lesdagen van 11.00 – 15.30 uur: € 195,-
op drie dinsdagen: 27 september, 4 en 11 oktober 2022
Inclusief koffie/thee en tekenpapier, waterpotten en paletten zijn aanwezig. Exclusief teken- en schildermaterialen
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers € 10,-  korting (per workshop)

Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshop kunt gebruiken.
Leslocatie: Theater de Omval in Diemen  (adres en route, zie routebeschrijving Omval)

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 0031 (0)6-50668184
of mailen: info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop(s). Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschreven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

inschrijven

“Ik wil dat mijn schilderij als een boom is. Men gaat van een lijn, een fijne streek over in een punt, in een vlek, zoals een twijg overgaat in een stam. Maar alles moet verband houden, moet op zijn plaats zitten.”
Citaat Nicolas de Staël
“Na een theoretisch introductie gedeelte waarbij steeds verschillende en interessante thema’s, kunstenaars en stromingen aan bod komen, kan iedereen aan de slag met het medium wat hij prettig vindt. Je kan werken in vrijheid maar wordt ook gestimuleerd dingen eens anders aan te pakken. Dat geeft verrassende en verfrissende resultaten. Dat is te zien bij de nabespreking waarbij even bij ieder werk wordt stilgestaan en waarbij ook onderling positieve feedback wordt gegeven. De sfeer in de groepen is ontspannen en open. Gelukkig is er ook vaak wat te lachen . Al met al een plezierige omgeving om je in vrijheid verder te ontwikkelen en zelfs tot ongekende resultaten te komen.” 

Brech