Skip to content

workshop Scandinavische expressionisten 2021

workshop scandinavisch expressionisme

driedaagse workshop ‘Scandinavische expressionisten’ 2021

voor beginners en gevorderden

Driedaagse workshop over drie expressionistische schilders uit Scandinavië. Deze workshop vindt plaats op drie achtereenvolgende vrijdagen. De eerste lesdag van deze workshop krijgt u een lezing met een PowerPoint presentatie over drie Scandanavische expressionisten Emil Nolde, Edvard Munch en Helene Schjerfbeck. Hun werk kenmerkt zich door het tot uitdrukking willen brengen van de essentie van het onderwerp op een meer directe en nadrukkelijke manier. “De kunst moet ontspringen aan het hart”. Emotie en psychologische betekenis waren belangrijker dan gelijkenis en realisme. Ze werden beïnvloed door van Gogh en Gauguin.

Na de lezing gaat u de eerste dag aan de slag aan de hand van een opdracht. De overige lesdagen krijgt u weer nieuwe opdrachten naar aanleiding van deze kunstenaars, waarbij o.a. compositie, kleurgebruik en materiaalhantering aan de orde komen. U krijgt begeleiding op uw niveau en u bepaalt zelf met welk materiaal u werkt, aquarel-, gouache- of acrylverf of combinaties hiervan. Halverwege de dag is er een korte lunchpauze en elke lesdag eindigt met een uitgebreide werkbespreking.

Zomerworkshop van drie lesdagen (let op gewijzigde aanvangstijd) van 10.30 – 15.00 uur
op drie vrijdagen  3, 10 en 17 september 2021

prijs: € 175,-  Inclusief koffie/thee en tekenpapier, waterpotten en paletten zijn aanwezig. Exclusief teken- en schildermaterialen
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers, studenten € 10,-  korting (per workshop)

Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshop kunt gebruiken.
Leslocatie: Theater de Omval in Diemen  (adres en route, zie routebeschrijving Omval)

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen: info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop(s). Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschreven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

inschrijven

“Alleen de kunst biedt ons de mogelijkheid iets te zeggen dat wij niet weten.”
Citaat Gabriel Laub
“De schildercursus bij Paul is breed omvattend. Iets durven neerzetten op papier onder begeleiding van Paul is een uitdaging en stimuleert jezelf tot nog meer uitdagingen. Je komt terecht in een opbouwend proces. Paul benadert een ieder naar zijn kunnen en geeft een positieve stimulans. Ieders niveau wordt gewaardeerd.”
Nel