Skip to content

workshop Scandinavische expressionisten 2021 Copy

driedaagse workshop ‘Italiaans neo-expressionisme (transavantguardia)’ 2022

voor beginners en gevorderden

Driedaagse workshop over de Italiaanse neo-expressionisten. Deze workshop vindt plaats op drie achtereenvolgende vrijdagen. De eerste lesdag van deze workshop krijgt u een lezing met een PowerPoint presentatie over de Italiaanse neo-expressionisten Sandro Chia, Enzo Cucchi, Mimmo Paladino, Francesco Clemente e.a.. In de jaren tachtig vond een opleving plaats van de expressionistische schilderkunst als reactie op het minimalisme en de intellectualistische conceptuele kunst met een terugkeer naar de figuratie, waarbij emotie en symboliek weer belangrijk waren. Deze stroming vond plaats in Amerika en Europa, waarvan de twee belangrijkste zijn de Duitse variant ook wel de ‘Neue Wilden’ genoemd en de Italiaanse variant transavantguardia ook wel de ‘Jonge Italianen’ genoemd.

Na de lezing gaat u de eerste dag aan de slag aan de hand van een opdracht. De overige lesdagen krijgt u weer nieuwe opdrachten naar aanleiding van deze kunstenaars, waarbij o.a. compositie, kleurgebruik en materiaalhantering aan de orde komen. U krijgt begeleiding op uw niveau en u bepaalt zelf met welk materiaal u werkt, aquarel-, gouache- of acrylverf of combinaties hiervan. Halverwege de dag is er een korte lunchpauze en elke lesdag eindigt met een uitgebreide werkbespreking.

Zomerworkshop van drie lesdagen van 11.00 – 15.00 uur op drie vrijdagen  ?, 10 en 17 september 2022

prijs: € 195,-  Inclusief koffie/thee en tekenpapier, waterpotten en paletten zijn aanwezig. Exclusief teken- en schildermaterialen
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers, studenten € 10,-  korting (per workshop)

Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshop kunt gebruiken.
Leslocatie: Theater de Omval in Diemen  (adres en route, zie routebeschrijving Omval)

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen: info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop(s). Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschreven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

inschrijven

“Alleen de kunst biedt ons de mogelijkheid iets te zeggen dat wij niet weten.”
Citaat Gabriel Laub
“De schildercursus bij Paul is breed omvattend. Iets durven neerzetten op papier onder begeleiding van Paul is een uitdaging en stimuleert jezelf tot nog meer uitdagingen. Je komt terecht in een opbouwend proces. Paul benadert een ieder naar zijn kunnen en geeft een positieve stimulans. Ieders niveau wordt gewaardeerd.”
Nel