Skip to content

workshop kunst van het abstraheren 2021

Abstraheren

driedaagse workshop ‘De kunst van het abstraheren’ 2021

voor beginners en gevorderden

Driedaagse workshop over abstraheren. Deze workshop vindt plaats op drie achtereenvolgende zondagen. De eerste lesdag van deze workshop krijgt u een lezing met een PowerPoint presentatie over het thema abstraheren n.a.v. een groot aantal schilders zoals Paul Cézanne, Wassily Kandinsky, Henri Matisse, Pablo Picasso, Kazimir Malevich, Piet Mondriaan, Georgia O’Keeffe, Nicolaas de Staël, enz. We zien hoe Cézanne al begint met abstraheren en samen met Picasso de grondleggers zijn van de abstracte schilderkunst, waarbij ze een figuratief beeld minder herkenbaar maken, door aspecten als vorm, kleur, ruimte en licht te veranderen.

Na de lezing gaat u de eerste dag aan de slag aan de hand van een opdracht. De overige lesdagen krijgt u weer nieuw opdrachten naar aanleiding van het thema, waarbij de diverse kunstenaars van deze stroming en aspecten als compositie, kleur- en vormgebruik en materiaalhantering aan de orde komen. U krijgt begeleiding op uw niveau en u bepaalt zelf met welk materiaal u werkt, aquarel-, gouache- of acrylverf of combinaties hiervan. Halverwege de dag is er een korte lunchpauze en elke lesdag eindigt met een uitgebreide werkbespreking.

Zomerworkshop van drie lesdagen van 11.00 – 15.30 uur: € 175,-
op drie zondagen: 26 september, 3 en 10 oktober 2021
Inclusief koffie/thee en tekenpapier, waterpotten en paletten zijn aanwezig. Exclusief teken- en schildermaterialen
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers, studenten € 10,-  korting (per workshop)

Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshop kunt gebruiken.
Leslocatie: Theater de Omval in Diemen  (adres en route, zie routebeschrijving Omval)

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen: info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop(s). Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschreven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

inschrijven

“Alleen de kunst biedt ons de mogelijkheid iets te zeggen dat wij niet weten.”
Citaat Gabriel Laub
“De schildercursus bij Paul is breed omvattend. Iets durven neerzetten op papier onder begeleiding van Paul is een uitdaging en stimuleert jezelf tot nog meer uitdagingen. Je komt terecht in een opbouwend proces. Paul benadert een ieder naar zijn kunnen en geeft een positieve stimulans. Ieders niveau wordt gewaardeerd.”
Nel