Skip to content

workshop Italiaans neo-expressionisme 2022 Copy

themaworkshop 2023

workshop vrouwelijke kunstenaars abstract expressionisme

voor beginners en gevorderden

D

Deze workshop vindt plaats op vier achtereenvolgende vrijdagen. De eerste lesdag krijg je een lezing met een PowerPoint presentatie met schilderijen van Joan Mitchell, Elaine de Kooning, Lee Krasner, Judith Goldwin, Ethel Schwabacher, Grace Hartigan, Helen Frankenthaler en Mary Abbott. Deze Amerikaanse vrouwelijke kunstenaars kregen pas vrij recent erkenning en werkten mee aan het succes van het abstract expressionisme in het midden van de 20e eeuw. Zij gebruikten hun abstracte beeldtaal om de universele thematiek weer te geven met enerzijds een directe expressie door het richten op de handeling van het schilderen zelf of anderzijds zuiver abstract en sterk gericht op de werking van kleur.

Na de lezing en de overige lesdagen krijg je opdrachten naar aanleiding van deze kunstenaars, waarbij o.a. compositie, kleur– en vormgebruik en materiaalhantering aan de orde komen. Je krijgt begeleiding op jouw niveau en je bepaalt zelf met welk materiaal je werkt, aquarel-, gouache- of acrylverf of combinaties hiervan. Halverwege de dag is er een korte lunchpauze en elke lesdag eindigt met een uitgebreide werkbespreking.

Workshop van drie lesdagen van 11.00 – 15.30 uur op drie vrijdagen  2, 9 en 16 september 2022

prijs: € 195,-  Inclusief koffie/thee en tekenpapier, waterpotten en paletten zijn aanwezig. Exclusief teken- en schildermaterialen
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers € 10,-  korting (per workshop)
Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshop kunt gebruiken.
Leslocatie: Theater de Omval in Diemen  (adres en route, zie routebeschrijving Omval)

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen: info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop(s). Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschreven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

inschrijven

“Alleen de kunst biedt ons de mogelijkheid iets te zeggen dat wij niet weten.”
Citaat Gabriel Laub
“De schildercursus bij Paul is breed omvattend. Iets durven neerzetten op papier onder begeleiding van Paul is een uitdaging en stimuleert jezelf tot nog meer uitdagingen. Je komt terecht in een opbouwend proces. Paul benadert een ieder naar zijn kunnen en geeft een positieve stimulans. Ieders niveau wordt gewaardeerd.”
Nel