judith gadwin Paul Academie
themaworkshop 2023

workshop vrouwelijke kunstenaars abstract expressionisme 2023

voor beginners en gevorderden

Deze workshop vindt plaats op vier achtereenvolgende vrijdagen. De eerste lesdag krijgt u een lezing met een PowerPoint presentatie met schilderijen van Joan Mitchell, Elaine de Kooning, Lee Krasner, Judith Goldwin, Ethel Schwabacher, Grace Hartigan, Helen Frankenthaler en Mary Abbott. Deze Amerikaanse vrouwelijke kunstenaars kregen pas vrij recent erkenning en werkten mee aan het succes van het abstract expressionisme in het midden van de 20e eeuw. Zij gebruikten hun abstracte beeldtaal om de universele thematiek weer te geven met enerzijds een directe expressie door het richten op de handeling van het schilderen zelf of anderzijds zuiver abstract en sterk gericht op de werking van kleur.

Na de lezing en de overige lesdagen krijgt u opdrachten naar aanleiding van deze kunstenaars, waarbij o.a. compositie, kleur- en vormgebruik en materiaalhantering aan de orde komen. U krijgt begeleiding op uw niveau en u bepaalt zelf met welk materiaal u werkt, aquarel-, gouache- of acrylverf of combinaties hiervan. Halverwege de dag is er een korte lunchpauze en elke lesdag eindigt met een uitgebreide werkbespreking.

Workshop van vier lesdagen van 11.00 – 15.30 uur: € 235,-
op drie vrijdagen: 30 juni, 7, 14 en 21 juli 2023
Inclusief koffie/thee en tekenpapier, waterpotten en paletten zijn aanwezig. Exclusief teken- en schildermaterialen
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers € 10,-  korting (per workshop)

Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshop kunt gebruiken.
Leslocatie: Theater de Omval in Diemen  (adres en route, zie routebeschrijving Omval)

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 0031 (0)6-50668184
of mailen: info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop(s). Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschreven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

inschrijven

“Na een theoretisch introductie gedeelte waarbij steeds verschillende en interessante thema’s, kunstenaars en stromingen aan bod komen, kan iedereen aan de slag met het medium wat hij prettig vindt. Je kan werken in vrijheid maar wordt ook gestimuleerd dingen eens anders aan te pakken. Dat geeft verrassende en verfrissende resultaten. Dat is te zien bij de nabespreking waarbij even bij ieder werk wordt stilgestaan en waarbij ook onderling positieve feedback wordt gegeven. De sfeer in de groepen is ontspannen en open. Gelukkig is er ook vaak wat te lachen . Al met al een plezierige omgeving om je in vrijheid verder te ontwikkelen en zelfs tot ongekende resultaten te komen.” 

Brech
“Ik wil dat mijn schilderij als een boom is. Men gaat van een lijn, een fijne streek over in een punt, in een vlek, zoals een twijg overgaat in een stam. Maar alles moet verband houden, moet op zijn plaats zitten.”
Citaat Nicolas de Staël