Skip to content

tekenen Tropenmuseum 2018

cursus tekenen in het Tropenmu­seum

voor beginners en gevorderden

Tijdens deze cursus schetst u te midden van de fascinerende entourage van het Tropenmuseum. U wordt omringd door de beel­dentaal van diverse culturen, soms donker en myste­rieus, dan weer uitbun­dig ­met bonte patronen. De objecten en decors bieden een onuit­puttelijke bron van inspiratie.
Elke les krijgt u nieuwe opdrachten en maakt u tekeningen van een door u zelf uitgekozen onderwerp, waarbij begrippen als compo­sitie, ver­hou­dingen, lijn­voering en expressie aan de orde komen. U hoeft geen tekenervaring te hebben. Door­dat de groep niet te groot is, krijgt u voortdurend indi­vidue­le begeleiding op uw eigen niveau. Bij cursisten die al meer ervaring hebben, ligt het ac­cent op het uitbreiden van de technische vaardigheden en het verder ontwikkelen van een persoonlijke stijl.
U werkt op verschillende soorten gekleurd papier en karton met diverse potloden en kleurpotloden. Elke les start met een inleiding en eindigt met een uitgebreide werkbespreking. Halverwege de les is er een korte pauze.

Cursus van vier zaterdagen van 12.30 – 16.30 uur:  €  195,-

cursus voorjaar 2018: 27 januari, 17 februari, 10 en 24 maart 2018

cursus najaar 2018: 13 oktober, 3 en 24 november, 15 december 2018

inclusief alle tekenmaterialen, exclusief entree
(toegang tot het museum is gratis met Museumjaarkaart).
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers, studenten : €  10,-  korting (per cursus)

Leslocatie: Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2,  Amsterdam.
Tram 9, 10, 14. Bus 22.

Heeft u nog vragen dan kunt u  bellen: 06-50668184
of mailen:info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met  gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop.  Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschre­ven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

[themify_button style=\”large\” color=\”#141412\” link=\”https://www.paulacademie.nl/inschrijven-cursussenworkshops/\” text=\”#ffffff\” ]inschrijven[/themify_button]

“Het is fantastisch om in het Tropenmuseum te kunnen tekenen. Het gebouw is een oase om in te vertoeven, een enorme grote ruimte met overal nissen met beelden en objecten, uitgelicht door schijnwerpers met geluiden op de achtergrond. Prachtige objecten die je door het tekenen beter leert kennen, die langzaam op je papier tevoorschijn komen en waarbij je steeds beter leert hoe ze in elkaar zitten.”
Joop
“Trek een lijn met jezelf en ga door met tekenen tot je verdwijnt.”
Citaat Yoko Ono