Skip to content

schildervakantie Texel 2019

schildervakantie Texel van 1 – 7 september 2019.

Het eiland Texel biedt een zeer afwisselend landschap met prachtige wandel- en fietspaden, schilderachtige leuke dorpjes en uitgestrekte stranden. Kortom talloze mooie plekken om te schilderen. We verblijven aan de oostkust van Texel. Hier aan de wadkant is het nog heel rustig en zijn er veel broed- en voedselgebieden voor de vogels. Je kunt er genieten van de talloze vogels en het spel tussen  licht, lucht en water.

de accommodatie                                                                                      
Het drie sterren hotel Prins Hendrik is zeer rustig gelegen aan de wadkant van Texel tussen twee natuurgebieden, vlakbij het dorpje Oosterend. Vanuit het hotel kunt u direct over de dijk langs de zee lopen. Het hotel heeft een gezellige lounge, restaurant en tuin met terras en we hebben een eigen ruimte waar we bij slecht weer binnen kunnen schilderen. U verblijft op basis van een eigen kamer met eigen badkamer.

volop inspiratie en afwisseling
Elke dag zijn er opdrachten waarbij u gaat schilderen in de natuur en deze op eigen wijze gaat vertalen. Zoals de prachtige uitzichten met wolkenluchten, het wad en de polder, de branding van de zee, kortom allerlei composities van land, zee en lucht.

voor beginners en gevorder­den
U hoeft geen teken- of schilderervaring te hebben. ­De docent bepaalt samen met u, op wat voor wijze u welke onder­werpen gaat schilderen. U kunt schilderen wat u ziet, maar u kunt ook uw schetsen en ideeën op een vrije manier uitwerken. Heeft u meer erva­ring, dan ligt ­­­­­­­­­­­het accent op het verder ontwikkelen van uw persoonlijke stijl.

uw docent
Paul Kersloot organiseert al meer dan vijfentwintig jaar schildervakanties in binnen- en buitenland. Zijn cursussen­ kenmerken zich door de unie­ke locaties en intensieve persoonlijke­ begeleiding. Hij laat u graag het schilderen in de open lucht ervaren, omringd door natuur geeft dit een extra dimensie aan het schilderen.­ ­­

teken- en schildermaterialen
U­­­­­ bepaalt zelf met welke schildermate­rialen u wilt werken, aquarel- acryl- of gou­acheverf. Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. Bij aanmelding krijgt u een materialenlijst opgestuurd.

programma                                                                                              
De eerste dag is er ’s middags een lezing met voorbeeden van zee- en wadlandschappen van diverse kunstenaars, o.a. Turner, Monet, Nolde, Vallotton, Staël en Permeke, Mondriaan, Benner en Armando waarbij niet alleen op compositie, kleur ed. wordt ingegaan maar ook op de materiaaltechnieken.

Elke dag zijn er opdrachten waarbij u gaat schilderen in de natuur en deze op eigen wijze gaat vertalen. Zoals de prachtige uitzichten met wolkenluchten, het wad en de polder, de branding van de zee, kortom allerlei composities van land, zee en lucht. U schildert ­­op diverse ­locaties rondom of in de directe omgeving van­ het hotel. Bij regen schilderen we binnen. We hebben de hele week de beschikking over een eigen lokaal  waar u uw spullen kunt laten liggen en bijvoorbeeld ook op de vrije middagen kunt gaan werken. Op maandag, woensdag en vrijdag wordt er aan het einde van de middag een uitgebreide werkbespreking in deze ruimte gehouden, waarbij de aspecten van het schilderen n.a.v. de werkstukken worden besproken.

De lessen vinden, behalve op de eerste dag, plaats in de och­tend van 9.30-13.00 uur, zodat u de mid­dagen vrij heeft.

dagindeling
zondag 1 september:
13.30 – 14.00 uur aankomst, kamertoewijzing
14.00 – 15.00 uur lunchbuffet en introductie
15.15  tot  ca.17.15 uur lezing met uitleg programma
18.30 ‑ 20.30 uur: diner

maandag 2 september t/m vrijdag 6 september:
8.30 ‑   9.30 uur: ontbijt
9.30 ‑ 13.00 uur: tekenen en schilderen
maandag en woensdag werkbespreking 16.30 ‑ 17.30 uur
vrijdag werkbespreking van 16.00 – 17.30 uur
en vrijdag slotdiner van 18.30 – 20.30 uur

zaterdag 7 september:
8.30 ‑  9.30 uur: ontbijt
vertrek,  rest van de dag is zelf in te delen.

(Het pro­gramma  en dagindeling is onder voorbehoud.)

er op uit
U kunt op uw vrije middagen doorgaan met schilderen, een boek lezen in de tuin of een wandeling maken over de dijk langs de zee. Direct vanuit het hotel zijn er wandelpaden en gemarkeerde fietsroutes. Het prachtige vogelgebied Utopia ligt direct naast het hotel. Bij het hotel kunt u een fiets huren. U kunt ook de schilderachtige  dorpjes Oudeschild en Den Hoorn bezoeken of naar de stranden aan de west- en noordkust gaan. Ter plekke krijgt u meer informatie over de excursiemogelijkheden.

maaltijden
U verblijft op basis van ontbijtbuffet en op de eerste dag een lunch en diner en de laatste avond een diner. U kunt uw dieetwensen van te voren melden en per dag aangeven of u gebruik wilt maken van een lunchpakket. Voor de overige diners en lunches kunt u terecht in het hotel, maar u kunt ook naar een van de leuke restaurantjes in de verschillende dorpjes gaan.

arrangement en prijs­
teken- en schildervakantie Texel
1 t/m 7 september 2019  Prijs 7-daagse reis per persoon:
op basis van eigen kamer met eigen badkamer:   €  985,-

bij de reis is inbegrepen:
– 6 overnachtingen in eigen kamer met eigen badkamer op basis van eenpersoonsbezetting
– lunchbuffet bij aankomst – 6 x ontbijtbuffet  en  2 x diner
– begeleiding cursus
– boekingskosten en toeristenbelasting

exclusief:
– reis heen en terug, overige lunches en diners
– teken- en schildermaterialen
– verzekeringen

extra mogelijkheden
Als u met meerdere personen aan de reis wilt deelnemen is dat mogelijk. Voor niet aan de activiteiten deelnemende reizigers wordt de reissom aangepast. Wilt u de kamer met iemand delen dan krijgt u korting. Wilt u hiervan gebruik maken belt u dan het infonummer voor een prijsopgave. Heeft u bijzondere wensen, laat u dit dan weten, dan kan er gekeken worden of deze gerealiseerd kunnen worden.

inschrijving en inlichtingen
Aanmelding, zie inschrijfformulier met de algemene voorwaarden.

Na aanmelding ontvangt u een mail met informatie over de betaling, hoe u bij het hotel komt, de adresgegevens en wat voor materiaal u mee moet nemen. Tevens ontvangt u een deelnemerslijst zodat u eventueel contact op kan nemen met mede-cursisten om samen naar Texel te reizen.

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen:info@paulacademie.nl
 

[themify_button style=\”large\” color=\”#141412\” link=\”https://www.paulacademie.nl/inschrijven schildervakantie Nederland/\” text=\”#ffffff\” ]inschrijven[/themify_button]

“Al jarenlang neem ik deel aan verschillende soorten schilderlessen van Paul Kersloot, zoals aquarelleren in de Hortus, ateliercursussen en schildervakanties. Bij de bespreking van de resultaten aan het eind van een les sta ik er steeds weer van te kijken hoe hij uit iedereen, rijp of groen op schildergebied, het maximale weet te halen. Ook zijn kunsthistorische inleidingen, met een bepaald thema of werk van een bepaalde kunstenaar, zijn niet alleen op zichzelf zeer interessant, maar ook heel inspirerend voor de daarna uit te voeren schilderopdracht.”
Henriëtte
“Wanneer je erop uittrekt om te gaan schilderen probeer dan alles wat je voor je ziet te vergeten; een boom, een huis, een veld, of wat dan ook. Denk alleen: hier is een blok blauw, daar een rechthoek roze, daar een streep geel, en schilder het precies zoals het er voor jou uitziet, de exacte kleur en vorm.”
Citaat Claude Monet