Skip to content

schildervakantie in Nederland

schildervakantie Nederland

Hieronder vindt u informatie over de nieuwe schildervakantie naar Zoutelande, Zeeland van 9 – 14 september 2018.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij deze schildervakantie 
speciale actie: 50 euro last minute korting 

schildervakantie Zoutelande
Zoutelande is een rustig badplaatsje wat aan de Walcherse kust ligt, ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. De hoge duinen vormen een uniek natuurlandschap, waarover prachtige wandelpaden zijn aangelegd met uitzicht over de zee en het strand. Je kunt er genieten van het spel tussen  licht, lucht en water. De prachtige omgeving biedt talloze plekken om te schilderen.

de accommodatie
Het drie sterren hotel Zomerlust is rustig gelegen in de duinen aan de rand van het dorp. Het hotel beschikt over een eigen strandovergang door de duinen naar het strand. Het heeft een gezellige lounge en eetruimte en rondom diverse terrassen. We hebben een mooie grote eigen ruimte waar we bij slecht weer binnen kunnen schilderen. Er is een lift en een eigen ruime parkeergelegenheid. U verblijft op basis van een eigen kamer met eigen badkamer.                                                                

volop inspiratie en afwisseling
Elke dag zijn er opdrachten waarbij u gaat schilderen in de natuur en deze op eigen wijze gaat vertalen. Zoals de prachtige uitzichten met wolkenluchten, de branding van de zee, de duinen, kortom allerlei composities van land, zee en lucht.

voor beginners en gevorder­den
U hoeft geen teken- of schilderervaring te hebben. ­De docent bepaalt samen met u, op wat voor wijze u welke onder­werpen gaat schilderen. U kunt schilderen wat u ziet, maar u kunt ook uw schetsen en ideeën op een vrije manier uitwerken. Heeft u meer erva­ring, dan ligt ­­­­­­­­­­­het accent op het verder ontwikkelen van uw persoonlijke stijl.

uw docent
Paul Kersloot organiseert al ruim twintig jaar schildervakanties in binnen- en buitenland. Zijn cursussen­ kenmerken zich door de unie­ke locaties en intensieve persoonlijke­ begeleiding. Hij laat u graag het schilderen in de open lucht ervaren, omringd door natuur geeft dit een extra dimensie aan het schilderen.­ ­­

teken- en schildermaterialen
U­­­­­ bepaalt zelf met welke schildermate­rialen u wilt werken, aquarel- acryl- of gou­acheverf. Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. Bij aanmelding krijgt u een materialenlijst opgestuurd.

programma                                                                                              
Elke dag zijn er opdrachten, waarbij u bij de inleiding voorbeelden krijgt te zien van landschappen van diverse kunstenaars, waarbij niet alleen op compositie, kleur en dieptewerking wordt ingegaan maar ook op de materiaaltechnieken. Vervolgens schildert u ­­op diverse ­locaties in de directe omgeving van­ het hotel. Op de schilderlocatie kiest u zelf een plekje uit en u kunt zelf bepalen met welke materialen u gaat werken en of u een schildersezeltje gebruikt. Er zijn talloze onderwerpen die u kunt schilderen en onder begeleiding op eigen wijze gaat vertalen, van realistisch tot abstract. Zoals de prachtige uitzichten met wolkenluchten,  de duinen en de branding van de zee, kortom allerlei composities van land, zee en lucht.  Bij regen schilderen we onder de overkapping of binnen. We hebben de hele week de beschikking over een eigen lokaal  met veel licht, waar u uw spullen kunt laten liggen en bijvoorbeeld ook op de vrije middagen kunt gaan werken. Op maandag, woensdag en vrijdag wordt er aan het einde van de middag een uitgebreide werkbespreking in deze ruimte gehouden, waarbij de verschillende aspecten van het schilderen n.a.v. de werkstukken worden besproken.

De lessen vinden, behalve op de eerste dag, plaats in de och­tend van 9.30 -13.00 uur, zodat u de middagen vrij heeft.

dagindeling
zondag 9 september:
13.00 – 14.00 uur lunchbuffet en introductie
14.00 – 15.00 uur  toewijzing van de kamers
15.00 – 17.30 uur  schetsen op locatie
19.00 – 21.00 uur kennismakingsdiner

maandag 10 september t/m donderdag 13 september:
8.30 ‑   9.30 uur: ontbijt
9.30 ‑ 13.00 uur: tekenen en schilderen op locatie
maandag en woensdag werkbespreking 16.30 ‑ 17.30 uur
donderdag eindwerkbespreking van 16.00 – 17.30 uur
en donderdag slotdiner van 18.30 – 20.30 uur

vrijdag 14 september:
8.30 ‑  9.30 uur: ontbijt
vertrek,  rest van de dag is zelf in te delen.
(Het pro­gramma  en dagindeling is onder voorbehoud.)

er op uit
U kunt op uw vrije middagen door gaan met schilderen, een boek lezen in de tuin of een wandeling maken door de duinen en langs het stand. Direct vanuit het hotel zijn er wandelpaden en gemarkeerde wandelroutes. Ook kunt u een fiets huren en de omgeving te fiets verkennen. Natuurlijk kunt u ook een excursie maken naar de diverse bezienswaardigheden in de buurt, zoals de stadjes Veere en Domburg. Ter plekke krijgt u meer informatie over de excursiemogelijkheden. Op loopafstand van het hotel zijn diverse restaurants, een supermarkt, VVV en de bushalte.

maaltijden
U verblijft op basis van ontbijtbuffet en op de eerste dag een lunchbuffet en de eerste en laatste avond een diner. U kunt uw dieetwensen van te voren melden en per dag aangeven of u gebruik wilt maken van een lunchpakket. Voor de overige diners en lunches kunt u terecht in het hotel, maar u kunt ook naar een van de leuke restaurantjes in de verschillende dorpjes gaan.

arrangement en prijs­
teken- en schildervakantie  Zoutelande 2018
9 t/m 14 september 2018  Prijs 6-daagse reis per persoon:
op basis van eigen kamer met eigen badkamer:   €  965,-
speciale actie:  50 euro last minute korting, met korting is de prijs  €  915,-

bij de reis is inbegrepen:
– 5 overnachtingen in eigen kamer met eigen badkamer op basis van eenpersoonsbezetting
– lunchbuffet bij aankomst – 5 x ontbijtbuffet  en  2 x diner
– gehele dag gratis koffie en thee in het hotel
– begeleiding cursus
– boekingskosten en toeristenbelasting

exclusief:
– reis heen en terug, overige lunches en diners
– teken- en schildermaterialen
– verzekeringen

extra mogelijkheden
Als u met meerdere personen aan de reis wilt deelnemen is dat mogelijk. Voor niet aan de activiteiten deelnemende reizigers wordt de reissom aangepast. Wilt u de kamer met iemand delen dan krijgt u korting. Wilt u hiervan gebruik maken belt u dan het infonummer voor een prijsopgave. Heeft u bijzondere wensen, laat u dit dan weten, dan kan er gekeken worden of deze gerealiseerd kunnen worden.

inschrijving en inlichtingen
Aanmelding, zie inschrijfformulier met de algemene voorwaarden.

Na aanmelding ontvangt u een mail met meer informatie over de schildervakantie, over de betaling, hoe u bij het hotel komt, de adresgegevens en wat voor materiaal u mee moet nemen. Tevens ontvangt u een deelnemerslijst zodat u eventueel contact op kan nemen met mede-cursisten om samen naar  Zoutelande te reizen. Het  aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving gebeurt in volgorde van binnenkomst van betaling.

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen:info@paulacademie.nl
 

[themify_button style=\”large\” color=\”#141412\” link=\”https://www.paulacademie.nl/inschrijven schildervakantie Nederland/\” text=\”#ffffff\” ]inschrijven[/themify_button]

“Al jarenlang neem ik deel aan verschillende soorten schilderlessen van Paul Kersloot, zoals aquarelleren in de Hortus, ateliercursussen en schildervakanties. Bij de bespreking van de resultaten aan het eind van een les sta ik er steeds weer van te kijken hoe hij uit iedereen, rijp of groen op schildergebied, het maximale weet te halen. Ook zijn kunsthistorische inleidingen, met een bepaald thema of werk van een bepaalde kunstenaar, zijn niet alleen op zichzelf zeer interessant, maar ook heel inspirerend voor de daarna uit te voeren schilderopdracht.”
Henriëtte
“Wanneer je erop uittrekt om te gaan schilderen probeer dan alles wat je voor je ziet te vergeten; een boom, een huis, een veld, of wat dan ook. Denk alleen: hier is een blok blauw, daar een rechthoek roze, daar een streep geel, en schilder het precies zoals het er voor jou uitziet, de exacte kleur en vorm.”
Citaat Claude Monet