Skip to content

schildervakantie in Nederland Harlingen

schildervakantie Nederland

De schildervakantie naar Harlingen van 22 – 28 mei 2016, waar u hieronder informatie over vindt, is volgeboekt. U kunt zich alleen aanmelden voor de reservelijst. Volgend jaar van 3 – 9 september 2017 is er een schildervakantie naar Texel. Informatie hierover verschijnt eind oktober 2016 op de website. Wilt u tijdig op de hoogte gesteld worden, meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief.

Schildervakantie harlingen
Harlingen is een rustig en gezellig havenstadje, prachtig gelegen aan de Waddenzee met een boeiende handelshistorie en rijkdom aan monumenten. De schepen en boten in de havens en de grachten met de vele monumenten vormen een uniek decor om te schilderen.

de accommodatie
Hotel Almenum is in het oude stadscentrum gelegen in een gerenoveerd pakhuis omgeven door arbeidershuisjes met een rustige binnentuin. Paul Academie heeft het hele complex afgehuurd. U verblijft op basis van een eigen studio/appartement of kamer met eigen badkamer.

volop inspiratie en afwisseling
Elke dag zijn er opdrachten waarbij u buiten gaat schilderen en de onderwerpen op eigen wijze gaat vertalen. Zoals de uitzichten over de zee, de boten in de havens, de grachten met de prachtige huizen, de spannende ritmes van de masten van de boten en de gevels van de huizen.

voor beginners en gevorder­den
U hoeft geen teken- of schilderervaring te hebben. ­De docent bepaalt samen met u, op wat voor wijze u welke onder­werpen gaat schilderen. U kunt schilderen wat u ziet, maar u kunt ook uw schetsen en ideeën op een vrije manier uitwerken. Heeft u meer erva­ring, dan ligt ­­­­­­­­­­­het accent op het verder ontwikkelen van uw persoonlijke stijl.

uw docent
Paul Kersloot organiseert al ruim twintig jaar schildervakanties in binnen- en buitenland. Zijn cursussen­ kenmerken zich door de unie­ke locaties en intensieve persoonlijke­ begeleiding. Hij laat u graag het schilderen in de open lucht ervaren, omringd door natuur geeft dit een extra dimensie aan het schilderen.­ ­­

teken- en schildermaterialen
U­­­­­ bepaalt zelf met welke schildermate­rialen u wilt werken, aquarel- acryl- of gou­acheverf. Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. Bij aanmelding krijgt u een materialenlijst opgestuurd.

programma
­De eerste middag krijgt u een lezing met lichtbeelden van haven en zeezichten van diverse kunstenaars, met zowel figuratieve als meer geabstraheerde voorbeelden, waarbij niet alleen op compositie, kleur ed. wordt ingegaan maar ook op de materiaaltechnieken. Elke dag schildert u op diverse ­locaties in de directe omgeving van­ het hotel. Bij regen schilderen we binnen. We hebben de hele week de beschikking over een eigen lokaal  waar u uw spullen kunt laten liggen en bijvoorbeeld ook op de vrije middagen kunt gaan werken. Op maandag, woensdag en vrijdag wordt er aan het einde van de middag een uitgebreide werkbespreking in deze ruimte gehouden, waarbij de aspecten van het schilderen n.a.v. de werkstukken worden besproken.

dagindeling
zondag 22 mei:
13.30 – 14.00 uur aankomst, kamertoewijzing
14.00 – 15.00 uur lunchbuffet en introductie
15.15  tot  ca.17.15 uur lezing met lichtbeelden, koffie/theepauze en uitleg programma
18.30 ‑ 20.30 uur: diner

maandag 23 mei t/m 27 mei:
8.30 ‑   9.30 uur: ontbijt
9.30 ‑ 13.00 uur: tekenen en schilderen
maandag en woensdag werkbespreking 16.30 ‑ 17.30 uur
vrijdag werkbespreking van 16.30 – 18.00 uur
en vrijdag slotdiner van 18.30 – 20.30 uur

zaterdag 28 mei:
8.30 ‑  9.30 uur: ontbijt
vertrek,  rest van de dag is zelf in te delen.

(Het pro­gramma  is onder voorbehoud.)

er op uit
U kunt op uw vrije middagen door gaan met schilderen, een boek lezen in de tuin of een wandeling maken door het oude stadje en de haven of door de polder langs de dijken. Ook kunt u een fiets huren en de omgeving met de fiets verkennen. Natuurlijk kunt u ook een excursie maken naar de diverse bezienswaardigheden in de buurt en  Franeker, Makkum of Leeuwarden bezoeken. Ter plekke krijgt u meer informatie over de excursiemogelijkheden. Op loopafstand van het hotel zijn diverse restaurants, een supermarkt, VVV en de bushalte.

maaltijden
U verblijft op basis van ontbijtbuffet en op de eerste avond en laatste avond een diner. U kunt uw dieetwensen van te voren melden en per dag aangeven of u gebruik wilt maken van een lunchpakket. Voor de overige diners kunt u naar een van de leuke restaurantjes in Harlingen gaan.

arrangement en prijs­
teken- en schildervakantie Harlingen, Friesland
22 t/m 28 mei 2016  Prijs 7-daagse reis per persoon:
– eigen studio met eigen badkamer, en kitchenette:  €  825,-
– eigen 2-kamerappartement met eigen badkamer, woonkamer, open keuken en aparte slaapkamer:  €  890,-
– eigen kleine budgetkamer met eigen badkamer:  €  675,-

bij de reis is inbegrepen:
– 6 overnachtingen in appartement/studio of budgetkamer met eigen badkamer op basis van eenpersoonsbezetting
– lunchbuffet bij aankomst – 6 x ontbijtbuffet  en  2 x diner
– begeleiding cursus
– boekingskosten en toeristenbelasting

exclusief:
– reis heen en terug, overige lunches en diners
– teken- en schildermaterialen
– verzekeringen

extra mogelijkheden
Als u met meerdere personen aan de reis wilt deelnemen is dat mogelijk. Voor niet aan de activiteiten deelnemende reizigers wordt de reissom aangepast. Wilt u de kamer met iemand delen dan krijgt u korting. Wilt u hiervan gebruik maken belt u dan het infonummer voor een prijsopgave. Heeft u bijzondere wensen, laat u dit dan weten, dan kan er gekeken worden of deze gerealiseerd kunnen worden.

inschrijving en inlichtingen
Aanmelding, zie inschrijfformulier met de algemene voorwaarden.

Na aanmelding ontvangt u extra informatie over deze schildervakantie en een deelnemerslijst zodat u eventueel contact op kan nemen met medecursisten om samen naar Harlingen te reizen. Mocht u met het openbaar vervoer komen, dan kunt u met de trein of met de bus naar Harlingen reizen.

[themify_button style=”large” color=”#141412″ link=”http://www.paulacademie.nl/inschrijven schildervakantie Nederland/” text=”#ffffff” ]inschrijven[/themify_button]

“Al jarenlang neem ik deel aan verschillende soorten schilderlessen van Paul Kersloot, zoals aquarelleren in de Hortus, ateliercursussen en schildervakanties. Bij de bespreking van de resultaten aan het eind van een les sta ik er steeds weer van te kijken hoe hij uit iedereen, rijp of groen op schildergebied, het maximale weet te halen. Ook zijn kunsthistorische inleidingen, met een bepaald thema of werk van een bepaalde kunstenaar, zijn niet alleen op zichzelf zeer interessant, maar ook heel inspirerend voor de daarna uit te voeren schilderopdracht.”
Henriëtte
“Wanneer je erop uittrekt om te gaan schilderen probeer dan alles wat je voor je ziet te vergeten; een boom, een huis, een veld, of wat dan ook. Denk alleen: hier is een blok blauw, daar een rechthoek roze, daar een streep geel, en schilder het precies zoals het er voor jou uitziet, de exacte kleur en vorm.”
Citaat Claude Monet