Skip to content

schildervakantie in Griekenland

schildervakantie Griekenland

Hieronder vindt u informatie over de nieuwe schildervakantie naar  Karpathos van 3 – 13 mei 2018.

Deze schildervakantie is volgeboekt. Bij aanmelding krijgt u een reserveplaats. Er zijn nog wel enkele plaatsen bij de schildervakantie in Nederland naar Zoutelande in Zeeland, in de maand september. meer lezen

schildervakantie Karpathos 2018, Arkassa
Het kleine Griekse eiland Karpathos ligt tussen Rhodos en Kreta en is nog niet zo bekend. Daarom is nog veel van de authentieke sfeer bewaard gebleven. De kustlijn is grillig met prachtige verscholen baaien en rotspartijen. De indrukwekkende combinatie van bergen en zee, de grote tegenstellingen in het landschap en de authentieke bergdorpen maken Karpathos tot een eiland met veel aantrekkingskracht. Het dorpje Arkassa is als een amfitheater gebouwd boven de zee. Een nauwe vallei waar een beekje doorstroomt deelt het dorp in tweeën, waar een mengelmoes aan huizen staat, zeer schilderachtig met trappetjes en binnenplaatsen met bloemen.

de accommodatie
U verblijft in het rustige en sfeervolle complex Eleni, dat direct aan de zee ligt. De studio’s en appartementen zijn rondom de tuin met zwembad gelegen Vanaf het zonneterras en de zitjes in de tuin heeft u een prachtig uitzicht over de zee. Paul Academie heeft bijna het gehele complex gehuurd. De studio heeft een badkamer, kitchenette en een groot terras met uitzicht op de zee. Het 2-kamerappartement heeft een kleine woonkamer met zitje en kitchenette, een aparte slaapkamer, een badkamer en een terras met tuintje en deels uitzicht op de zee of de tuin. Uw studio of appartement wordt twee keer in de week schoongemaakt en voorzien van schone handdoeken en lakens. Het complex ligt op een uitloper van rotsen waardoor u niet de zee in kunt komen.

Er is een zwembad waarin het water rechtstreeks vanuit de zee wordt gefilterd. Rondom het zwembad zijn gratis ligstoelen en parasols en vanuit het terras heeft u prachtig uitzicht op de zee. Elke avond kunt u van de zonsondergang genieten. De zon gaat pal tegenover het complex in de zee onder. Als u de straat uitloopt (400 meter) komt u in de hoofdstraat van het dorp, waar een supermarkt, restaurants en winkeltjes zijn. Buiten het dorp zijn twee stranden. Het dorp is licht glooiend, het achterland bergachtig.

volop inspiratie en afwisseling
De directe omgeving biedt een rijke inspiratiebron om te tekenen en te schilderen. Composities van prachtige uitzichten en landschappen, maar ook intieme onderwerpen als vervallen kerkjes en straatjes met verrassende hoekjes en doorkijkjes. Legio onderwerpen die u kunt vastleggen in het dorp of op de andere locaties waar we schilderen.

voor beginners en gevorder­den
U hoeft geen teken- of schilderervaring te hebben. U krijgt persoonlijke begeleiding krijgt op uw niveau en wensen. U kunt schilderen wat u ziet, maar u kunt ook uw schetsen en ideeën op een vrije manier uitwerken. Heeft u al meer ervaring, dan ligt ­­­­­­­­­­­­­het accent op het verder ontwikkelen van uw persoonlijke stijl.

teken- en schildermaterialen
U­­­­­ bepaalt zelf met welke schildermate­rialen u wilt werken, aquarel- acryl- of gou­acheverf. Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen (zie ook materialenlijst).

uw docent
Paul Kersloot organiseert ruim twintig jaar schildervakanties op unieke locaties in binnen- en buitenland. Hij kent Griekenland goed en laat u graag het prachtige land ervaren. Niet alleen om de vele be­zienswaardig­he­den, maar ook om het mooie weer.­­­­­­­­­­­ Zoals hij zelf zegt; ‘Werken in de open lucht geeft een extra dimensie aan het schilderen en schil­deren geeft weer een extra dimensie aan de vakantie’.­ ­­

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

programma
De lessen vinden plaats in de och­tend van 9.00-12.30 uur, zodat u de mid­dagen vrij heeft. U schildert in de directe omgeving van­ de accommodatie­ of op locatie, zoals in het centrum van Arkassa, in een vissersdorpje en bij de burcht.­­ Om de dag wordt er aan het einde van de middag een uitgebreide werkbespreking in de hoteltuin gehouden. Halverwege de schildervakantie heeft u een dag vrij om zelf op excursie te gaan. ­De eerste dag is er een kennisma­kings­diner en de laatste dag een af­scheidsdi­ner. De rest van de maaltijden vult u zelf in. U kunt een ontbijt, lunch of eenvoudig diner bij Eleni bestellen en laten serveren in de hoteltuin of zelf wat maken. Vlakbij in het dorpje zijn talloze restaurantjes waar u gezellig kunt eten. In Grieken­land kunt u nog steeds voordelig uit eten gaan.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­er op uit
Het programma en de locatie zijn zo gekozen dat er naast de groepsactiviteiten genoeg individuele mogelijkheden zijn. U kunt ‘s avonds zelf bepalen waar en wat u gaat eten en u beschikt over een eigen studio of appartement. Wanneer er geen les is kunt u alleen of samen met anderen er op uitgaan. Vlakbij het complex is een bushalte. In het dorpje zelf zijn (brom)-fietsen en auto’s te huur.

Er zijn vele mogelijkheden om er op uit te gaan.
– U kunt wandelen langs de grillige kustlijn en onderweg zwemmen, of de burcht beklimmen met zijn prachtige uitzichten.
– Het oude centrum van het dorpje bezichtigen of een van de vele andere dorpjes in de omgeving.
‑ U kunt fietsen in het dorp en de directe omgeving, of langs de kust naar de verschillende stranden. De directe omgeving is licht glooiend en biedt daarom makkelijke  fietstochten.
-U kunt naar Finiki een klein vissersdorpje met strandje lopen (ca. 30 minuten) of er naar toe fietsen.

Ter plekke krijgt u meer informatie over de excursiemogelijkheden

arrangement en prijs­
teken- en schildervakantie Griekenland, Arkassa, Karpathos
van 3 t/m 13 mei 2018
prijs 11-daagse reis: eigen studio € 1395,-
eigen 2-kamerappartement € 1465,-
gedeeld 2-kamerappartement € 1275,-

bij de reis is inbegrepen:
– vliegreis heen en terug
– diverse (luchthaven)belastingen
– toeslag bagage koffer van 20kg
– transfers van/naar vliegveld ter plaatse
– de gekozen accommodatie
– begeleiding cursus
– boekingskosten en bijdrage calamiteitenfonds

exclusief:
– alle maaltijden, teken-/schildermaterialen, verzekeringen

vliegreis
Vanuit Amsterdam, Schiphol vliegt u met een cam­pingvlucht van Arkefly naar Karpathos (reistijd ca. drie uur). Vanaf het vliegveld reist u met de bus ca. 40 minuten) naar uw accom­modatie toe in Arkassa­­. ­

extra mogelijkheden
Als u met meerdere personen aan de reis wilt deelnemen is dat mogelijk. Voor niet aan de activiteiten deelnemende reizigers wordt de reissom aangepast. Wilt u hiervan gebruik maken belt of mailt u dan voor een prijsopgave. Heeft u bijzondere wensen, laat u dit weten, dan kijken we of deze gerealiseerd kunnen worden.

inschrijving
Aanmelding kunt u online doen, zie inschrijfformulier met de algemene voorwaarden. Na aanmelding ontvangt u extra informatie over deze schildervakantie en een deelnemerslijst zodat u eventueel contact op kan nemen met medecursisten om samen naar Schiphol te reizen.

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen:info@paulacademie.nl

[themify_button style=”large” color=”#141412″ link=”https://www.paulacademie.nl/inschrijven schildervakantie Griekenland/” text=”#ffffff” ]inschrijven[/themify_button]

“Er zijn schilders die de zon in een gele vlek veranderen, maar er zijn ook anderen die een gele vlek in de zon veranderen.”
Citaat Pablo Picasso
“Mijn hoofd zat boordevol verdrietige muizennesten toen ik toevallig in aanraking kwam met de cursussen die Paul Kersloot aanbiedt. Mijn leven stond op z’n kop, maar dankzij deze lessen kwam ik ‘los van de werkelijkheid’ en kon ik mij ontspannen en een andere wereld oproepen. Dat betekende toen voor mij heel veel. Ik had geen enkele ervaring maar stortte mij zonder aarzeling op het werken met pastelkrijt en aquarel. Die onbezonnenheid wist Paul meteen in goede banen te leiden en er ging een deur voor mij open naar vormen, kleuren, naar achtergronden en weglaten, naar vegen en mengen, naar inspiratie en dromen. Wat ik zo waardeer aan deze lessen is de manier waarop Paul je stimuleert en begeleidt. Altijd vol aandacht, altijd positief en hij heeft altijd goede aanwijzingen. Ook een onbeholpen tekening weet hij te duiden. Al zijn  lessen zijn even inspirerend. Het maakt je vrolijk en moe en ik hoop er nog lang mee door te mogen gaan.”
Luberta