Skip to content

schetsen in Scheepvaartmuseum

schetsen in Scheepvaartmuseum

workshop schetsen in het Scheepvaartmuseum

voor beginners en gevorderden

Deze winter is er een tweedaagse workshop in het Scheepvaartmuseum, waarbij we o.a. zullen tekenen op de afdeling scheepsornamenten. In de vitrines is een prachtige collectie te zien van galjoensbeelden van leeuwen tot boegbeelden van dieren, historische en mythologische figuren. Omringd door de geluiden van aanrollende golven en het blauwe licht van de zee, maakt u kennis met de typische vormgeving van deze tot de verbeelding sprekende voorwerpen.  U kiest zelf een van de vele objecten uit en schetst deze onder deskundige begeleiding, waarbij begrippen als compo­sitie, ver­hou­dingen, lijn­voering en expressie aan de orde zullen komen. U hoeft geen tekenervaring te hebben. ­Door­dat de groep niet te groot is, krijgt u voortdurend indi­vidue­le begeleiding op uw eigen niveau. Bij cursisten die al meer ervaring hebben, ligt het ac­cent op het uitbreiden van de technische vaardigheden en het verder ontwikkelen van een persoonlijke stijl.

Beide workshopdagen starten met een inleiding en eindigen met een uitgebreide werkbespreking van de schetsen in een aparte ruimte in het museum. Halverwege de dag is er een korte lunchpauze in het museumcafé. U werkt op verschillende soorten gekleurd papier met diverse tekenmaterialen.

Tweedaagse workshop op woensdag en donderdag 11.00-15.30 uur: € 130,-    
Lesdata: 11 en 12 januari 2017
inclusief alle tekenmaterialen, exclusief entree
(toegang tot het museum is gratis met Museumjaarkaart).
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers, studenten  €  5,-  korting (per workshop)

Winteraanbieding: Bij opgave tussen 11 november en 25 december 2016  krijgt u € 15,- extra korting.

Leslocatie: Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, Amsterdam
Bus 22 en 48
heeft u nog vragen dan kunt u  bellen: 0294-257192/ 06-50668184
of mailen: info@paulacademie.nl

[themify_button style=”large” color=”#141412″ link=”http://www.paulacademie.nl/inschrijven-cursussenworkshops/” text=”#ffffff” ]inschrijven[/themify_button]

‘Het is zeer goed om te kopiëren wat je ziet, maar het is nog beter om alleen te tekenen wat je in je herinnering ziet. Je geeft alleen weer wat indruk op je heeft gemaakt, oftewel het wezenlijke.
Citaat Edgar Degas
“Als in je in het museum schetst word je enorm geïnspireerd door de omgeving met daarbij de lesopdrachten die je stimuleren tot intensief schetsen. Je komt in een hele andere wereld terecht.”
Hennie