Skip to content

landschap schilderen symbolisme

zomerworkshop landschap schilderen aan de rand van Amsterdam

thema: Symbolisme in landschap

voor beginners en gevorderden

Driedaagse zomerworkshop landschap schilderen, met als thema het symbolisme in het landschap van een groep Franse schilders, zoals Paul Sérusier, Ėmile Bernard, Charles Guilloux, Felix Vallotton en Charles Marie Dulac. De term symbolisme verwijst niet zozeer naar een bepaalde stijl als wel naar een wijze van benadering, het afwijzen van het realisme en het naturalisme. Verbeeldingskracht, spiritualiteit en intuïtie kwamen centraal te staan. Symbolisten wilden niet afstandelijk observeren, ze zochten vooral naar het bijzondere, het fantastische. Binnen de schilderkunst leidde het symbolisme tot een bewuster gebruik van kleur, lijn en vorm, welke niet meer conform de realiteit hoefden te zijn.
Elke lesdag start met een inleiding waar u voorbeelden krijgt te zien van deze schilders, vervolgens krijgt u opdrachten waarbij de aspecten van het landschap schilderen aan de orde komen en specifiek bij dit thema, het abstraheren van het onderwerp, compositie en kleurgebruik. Elke lesdag vertrekken we na de inleiding met een paar auto’s naar de vlakbij gelegen schilderlocatie aan de Gaasperplas. Het park Gaasperplas ligt aan de rand van Amsterdam en biedt grote waterpartijen en boomranden, zeer geschikt voor ons thema. U kiest zelf uw onderwerp ter plekke uit en krijgt persoonlijke begeleiding op uw niveau. U kunt kiezen voor aquarel, acryl of gouache of een combinatie van deze technieken. ­­­­­Halverwege de dag is er een korte lunchpauze. Elke dag wordt afgesloten met een uitgebreide werkbespreking in het leslokaal. Bij slecht weer schilderen we in het leslokaal.

Zomerworkshop van drie lesdagen van 11.00 – 15.30 uur: € 155,-
lesdata: drie woensdagen, 5, 12 en 19 juli 2017
Inclusief koffie/thee, exclusief teken- en schildermaterialen
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers, studenten € 10,-  korting (per cursus)
Deze zomer is er ook een workshop schilderen in de Hortus van Amsterdam met als thema Claude Monet en de tuinen van Giverny. meer lezen
Zomeraanbieding: Bij aanmelding voor beide zomerworkshops krijgt u 20 euro extra korting naast de gewone korting.

Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshop kunt gebruiken.
Leslocatie: Vanuit leslokaal Theater de Omval in Diemen naar schilderlocaties aan de rand van Amsterdam, park Gaasperplas (adres en route, zie routebeschrijving Omval).

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen:info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met  gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop.  Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschre­ven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

[themify_button style=”large” color=”#141412″ link=”https://www.paulacademie.nl/inschrijven-cursussenworkshops/” text=”#ffffff” ]inschrijven[/themify_button]

“Ik wil dat mijn schilderij als een boom is. Men gaat van een lijn, een fijne streek over in een punt, in een vlek, zoals een twijg overgaat in een stam. Maar alles moet verband houden, moet op zijn plaats zitten.”
                                                                            Citaat Nicolas de Staël
“Na een theoretisch introductie gedeelte waarbij steeds verschillende en interessante thema’s, kunstenaars en stromingen aan bod komen, kan iedereen aan de slag met het medium wat hij prettig vindt. Je kan werken in vrijheid maar wordt ook gestimuleerd dingen eens anders aan te pakken. Dat geeft verrassende en verfrissende resultaten. Dat is te zien bij de nabespreking waarbij even bij ieder werk wordt stilgestaan en waarbij ook onderling positieve feedback wordt gegeven. De sfeer in de groepen is ontspannen en open. Gelukkig is er ook vaak wat te lachen . Al met al een plezierige omgeving om je in vrijheid verder te ontwikkelen en zelfs tot ongekende resultaten te komen.” Brech