Skip to content

landschap schilderen oud

Zomerworkshop landschap schilderen aan de rand van Amsterdam

thema: Glasgow boys – voor beginners en gevorderden

Driedaagse zomerworkshop landschap schilderen, met als thema de Glasgow boys. De eerste lesdag van deze workshop krijgt u een lezing met een PowerPoint presentatie waarbij u landschappen te zien krijgt van de Glasgow Boys. Een groep Schotse schilders voor wie het Frans impressionisme, Barbizon en de Haagse School een belangrijke inspiratiebron vormden. Net als de impressionisten gingen ze graag naar buiten om ‘en plein air’ te schilderen. De Schotse landschappen en het boerenleven waren onderwerpen die in ingetogen kleuren en met prachtige verftoetsen in een haast serene sfeer werden weergegeven. Terwijl ze verschillende invloeden uit diverse landen overnamen, creëerden zij in hun aquarellen en schilderijen rond 1880 – 1900 toch een eigen verfrissende stijl.
Na de lezing gaat u de eerste dag in het leslokaal aan de slag aan de hand van opdrachten. Vervolgens schildert u twee dagen in de open lucht aan de rand van Amsterdam te midden van boerderijen en weilanden met koeien en schapen. Deze beide lesdagen gaan we na de inleiding in het leslokaal met een aantal auto’s naar de vlakbij gelegen schilderlocaties. U geeft aan in welke techniek u wilt schilderen, aquarel, acryl of gouache en kiest zelf u onderwerpen uit en krijgt persoonlijke begeleiding op uw niveau. ­­­­­Halverwege de dag is er een korte lunchpauze. Elke dag wordt afgesloten met een werkbespreking in het leslokaal. Bij slecht weer schilderen we in het leslokaal.

Zomerworkshop van drie lesdagen van 11.30 – 15.45 uur: € 145,-           lesdata: woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 juli 2016 
Inclusief koffie/thee, exclusief teken- en schildermaterialen
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers, studenten € 10,-  korting (per cursus)     
Teken- en schildermaterialen dient u zelf mee te nemen. In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshop kunt gebruiken.
Leslocatie: Vanuit de Omval in Diemen naar schilderlocaties aan de rand van Amsterdam (adres en route, zie routebeschrijving Omval).

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 0294-257192/ 06-50668184
of mailen:info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met  gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop.  Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschre­ven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

[themify_button style=”large” color=”#141412″ link=”http://www.paulacademie.nl/inschrijven-cursussenworkshops/” text=”#ffffff” ]inschrijven[/themify_button]

“Ik wil dat mijn schilderij als een boom is. Men gaat van een lijn, een fijne streek over in een punt, in een vlek, zoals een twijg overgaat in een stam. Maar alles moet verband houden, moet op zijn plaats zitten.”
                                                                            Citaat Nicolas de Staël
“Na een theoretisch introductie gedeelte waarbij steeds verschillende en interessante thema’s, kunstenaars en stromingen aan bod komen, kan iedereen aan de slag met het medium wat hij prettig vindt. Je kan werken in vrijheid maar wordt ook gestimuleerd dingen eens anders aan te pakken. Dat geeft verrassende en verfrissende resultaten. Dat is te zien bij de nabespreking waarbij even bij ieder werk wordt stilgestaan en waarbij ook onderling positieve feedback wordt gegeven. De sfeer in de groepen is ontspannen en open. Gelukkig is er ook vaak wat te lachen . Al met al een plezierige omgeving om je in vrijheid verder te ontwikkelen en zelfs tot ongekende resultaten te komen.” Brech