Skip to content

atelierthemaworkshops

atelier-thema

atelierthemaworkshops

Eendaagse workshops in het teken van een bepaald thema, kunst­stroming of schilder. Na een uitgebreide inleiding met  en PowerPoint presentatie krijgt u een opdracht waarbij u zelf aan het werk gaat. Zo beleeft u veel plezier aan de combinatie van kunstbeschouwing en zelf schilderen.

Het getoonde beeldmateriaal biedt u meer inzicht in de wereld van de beeldende kunst. U krijgt begeleiding op uw niveau en u bepaalt zelf met welk materiaal u werkt, aquarel-, gouache- of acrylverf of combinaties hiervan. U laat zich eerst inspireren door het beeldmateriaal en richt zich daarna meer op ­­­uw eigen manier van vorm­geven, zodat u uw persoonlijke stijl verder kunt ontwikkelen. Elke workshop eindigt met een uitgebreide werkbespreking.

themaworkshops najaar 2017

 

N-1: – 24 september 2017: Ėdouard Manet en portret
Franse kunstschilder die veel invloed had op de impressionisten. Hij was een sleutelfiguur in de overgang van het realisme naar het impressionisme. Hij schilderde op een schetsmatige manier met snelle penseelstreken, gebruik makend van grote kleurvlakken en zinderende kleuren.

 

N-2: – 22 oktober 2017: De vrouw als model vanaf 1900 tot heden
Een overzicht van schilderijen en aquarellen met de verbeelding en gewijzigde opvattingen van het thema de vrouw als model vanaf 1900 tot vandaag. O.a. Renoir, deToulouse- Lautrec, Degas, Gauguin, Rodin, Munch, Schiele, Kirchner, Modigliani, Klimt, O’Keefe, Gestel, Picasso, Matisse, Sluyters, de Kooning, Sekoto, Dumas.

 

N-3: – 19 november 2017: Felix Vallotton
Frans -Zwitserse kunstschilder behorend tot de stroming les Nabis. De simpelheid en directheid van de Japanse kunst hebben zijn werk beïnvloed. Zijn schilderijen tonen de dagelijkse werkelijkheid met een vervreemdende sfeer. De afstandelijkheid waarmee hij onderwerpen toont contrasteert met de onderhuidse spanning in zijn werk.

 

N-4: – 10 december 2017: Anselm Kiefer en het materieschilderij
Hij behoort tot de Neo-expressionisten, die door hun zeer expressieve en energieke manier van schilderen ook wel de ‘Nieuwe Wilden’ worden genoemd. In zijn monumentale schilderijen werkt hij met allerlei materialen die hij toevoegt om de beeldende werking te versterken waarbij hij op dramatische wijze allerlei thema’s uit de geschiedenis verwerkt. 

themaworkshops voorjaar 2018

V-1: – 21 januari 2018: Winslow Homer en de kust en de zee
Amerikaans realistisch tekenaar en schilder, wordt beschouwd als de belangrijkste Amerikaanse schilder uit de 19e eeuw. De kust en de zee zijn belangrijke thema’s in zijn werk, welke hij in de aquareltechniek meesterlijk wist weer te geven.

 V-2: – 11 februari 2018: Jacoba van Heemskerck
Nederlands kunstenares die via haar grafisch werk, schilderijen, tekeningen en later glas in lood, zich beweegt vanaf het luminisme richting de abstracte kunst, waarbij ze zocht naar de expressie van de innerlijke wereld.

V-3: – 4 maart 2018: Oskar Kokoschka en portret
Expressionistisch kunstenaar die met name beroemd is geworden door zijn portretten waarin hij met expressieve kleuren en een losse penseeltoets het psychologische profiel van zijn model tot uitdrukking wist te brengen.

 V-4: – 8 april 2018: Markus Lüpertz
Hedendaags Duits kunstschilder en beeldhouwer, heeft grote invloed gehad op het ontstaan van het neo-expressionisme  Zijn werk typeert zich door enorme veelzijdigheid en door zijn zoektocht naar het evenwicht tussen abstractie en figuratie.                                                                                                            

 

Eendaagse workshop op zondag van 11.00 – 15.30 uur:  €  57,-
alle 4 voorjaar of najaar thema­workshops  (€ 15,-  korting)  € 213,-
inclusief koffie, thee en tekenpapier ­­­­­
teken- /schildermaterialen zelf meenemen, waterpotten, paletten zijn aanwezig
In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshops kunt gebruiken.
leslocatie: Theater de Omval Diemen (adres en route, zie routebeschrijving Omval)

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen: info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop(s). Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschreven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

[themify_button style=”large” color=”#141412″ link=”https://www.paulacademie.nl/inschrijven-cursussenworkshops/” text=”#ffffff” ]inschrijven[/themify_button]

“Alleen de kunst biedt ons de mogelijkheid iets te zeggen dat wij niet weten.”
Citaat Gabriel Laub
“Al twintig jaar lang volg ik lessen bij Paul en in al die jaren is er geen les hetzelfde geweest, altijd weet Paul weer nieuwe onderwerpen te bedenken en gaat daar vaak diep op in. Mijn ontwikkeling op kunstgebied is door zijn lessen ingrijpend verbeterd. Hij heeft mij echt leren kijken naar kunst, ook door de themaworkshops, waar hij vele schilders door dia’s en verhalen een "gezicht" gaf. Hoewel we met een groep zijn,weet Paul iedereen persoonlijk te benaderen en het beste uit je te halen. Keer op keer, leer ik weer van zijn lessen en hoewel er hard gewerkt wordt, is het ook nog gezellig.”
Marianne