Skip to content

atelierthemaworkshops 2019

atelier-thema

atelierthemaworkshops september 2019

voor beginners en gevorderden
 

Eendaagse workshops in het teken van een bepaald thema, kunst­stroming of schilder. Na een uitgebreide inleiding met  en PowerPoint presentatie krijgt u een opdracht waarbij u zelf aan het werk gaat. Zo beleeft u veel plezier aan de combinatie van kunstbeschouwing en zelf schilderen.

Het getoonde beeldmateriaal biedt u meer inzicht in de wereld van de beeldende kunst. U krijgt begeleiding op uw niveau en u bepaalt zelf met welk materiaal u werkt, aquarel-, gouache- of acrylverf of combinaties hiervan. U laat zich eerst inspireren door het beeldmateriaal en richt zich daarna meer op ­­­uw eigen manier van vorm­geven, zodat u uw persoonlijke stijl verder kunt ontwikkelen. Elke workshop eindigt met een uitgebreide werkbespreking.

S-1: – 15 september 2019: Lucian Freud
Britse schilder van Duitse afkomst. Als neorealist werd hij vooral bekend met zijn karakteristieke rauwe en realistische schilderijen. Hij maakte indringende niets verhullende portretten en naakten in vooral tertiaire kleuren en aardkleuren. Zijn geschilderde modellen lijken niet echt aanwezig, hebben een blik die vooral naar binnen is gericht.

S-2: – 22 september 2019: Henri Matisse
Deze Franse kunstschilder was de grondlegger van het Fauvisme. Met contrasterende kleuren en vereenvoudigde vormen brengt hij levendigheid in zijn werk, zonder dat hij de harmonie uit het oog verliest. Tot aan zijn dood bleef hij doorwerken aan een steeds verdere eenvoudiging van vorm, wat resulteerde in zijn prachtige serie knipsels.

S-3: – 29 september 2019: Armando
Armando was kunstschilder, beeldhouwer, schrijver, dichter, musicus, acteur, journalist, een echt multitalent. Algemene thema\’s in zijn beeldende werk zijn schuld, de Tweede Wereldoorlog, de herinnering en een overheersend gevoel van melancholie. In zijn schilderijen experimenteerde hij veel met verdikte verflagen. Zijn werken zijn eigenzinnig en expressief.

Eendaagse workshop op zondag van 11.00 – 15.30 uur:  €  57,-
alle drie thema­workshops  (€ 11,-  korting)  € 160,-
inclusief koffie, thee en tekenpapier ­­­­­
teken- /schildermaterialen zelf meenemen, waterpotten, paletten zijn aanwezig
In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshops kunt gebruiken.
leslocatie: Theater de Omval Diemen (adres en route, zie routebeschrijving Omval)

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen: info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop(s). Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschreven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

[themify_button style=\”large\” color=\”#141412\” link=\”https://www.paulacademie.nl/inschrijven-cursussenworkshops/\” text=\”#ffffff\” ]inschrijven[/themify_button]

“Alleen de kunst biedt ons de mogelijkheid iets te zeggen dat wij niet weten.”
Citaat Gabriel Laub
“Al twintig jaar lang volg ik lessen bij Paul en in al die jaren is er geen les hetzelfde geweest, altijd weet Paul weer nieuwe onderwerpen te bedenken en gaat daar vaak diep op in. Mijn ontwikkeling op kunstgebied is door zijn lessen ingrijpend verbeterd. Hij heeft mij echt leren kijken naar kunst, ook door de themaworkshops, waar hij vele schilders door dia’s en verhalen een \"gezicht\" gaf. Hoewel we met een groep zijn,weet Paul iedereen persoonlijk te benaderen en het beste uit je te halen. Keer op keer, leer ik weer van zijn lessen en hoewel er hard gewerkt wordt, is het ook nog gezellig.”
Marianne