Skip to content

atelierthemaworkshops 2018

atelier-thema

atelierthemaworkshops

Eendaagse workshops in het teken van een bepaald thema, kunst­stroming of schilder. Na een uitgebreide inleiding met  en PowerPoint presentatie krijgt u een opdracht waarbij u zelf aan het werk gaat. Zo beleeft u veel plezier aan de combinatie van kunstbeschouwing en zelf schilderen.

Het getoonde beeldmateriaal biedt u meer inzicht in de wereld van de beeldende kunst. U krijgt begeleiding op uw niveau en u bepaalt zelf met welk materiaal u werkt, aquarel-, gouache- of acrylverf of combinaties hiervan. U laat zich eerst inspireren door het beeldmateriaal en richt zich daarna meer op ­­­uw eigen manier van vorm­geven, zodat u uw persoonlijke stijl verder kunt ontwikkelen. Elke workshop eindigt met een uitgebreide werkbespreking.

 

 

atelierthemaworkshops voorjaar 2018

 

V-1: – 21 januari 2018: Winslow Homer en de kust en de zee
Amerikaans realistisch tekenaar en schilder, wordt beschouwd als de belangrijkste Amerikaanse schilder uit de 19e eeuw. De kust en de zee zijn belangrijke thema’s in zijn werk, welke hij in de aquareltechniek meesterlijk wist weer te geven.

 

V-2: – 11 februari 2018: Jacoba van Heemskerck
Nederlands kunstenares die via haar grafisch werk, schilderijen, tekeningen en later glas in lood, zich beweegt vanaf het luminisme richting de abstracte kunst, waarbij ze zocht naar de expressie van de innerlijke wereld.

 

V-3: – 4 maart 2018: Oskar Kokoschka en portret
Expressionistisch kunstenaar die met name beroemd is geworden door zijn portretten waarin hij met expressieve kleuren en een losse penseeltoets het psychologische profiel van zijn model tot uitdrukking wist te brengen.

 

V-4: – 8 april 2018: Markus Lüpertz
Hedendaags Duits kunstschilder en beeldhouwer, heeft grote invloed gehad op het ontstaan van het neo-expressionisme  Zijn werk typeert zich door enorme veelzijdigheid en door zijn zoektocht naar het evenwicht tussen abstractie en figuratie.

 

 

 

atelierthemaworkshops najaar 2018

 

N-1: – 23 september 2018: George Hendrik Breitner
Nederlands kunstschilder en straatfotograaf, bekend van zijn weergave van het Amsterdamse stadsleven. Hij behoorde tot de Amsterdamse Impressionisten, maar schilderde met een trefzekere brede schildertoets.

 

N-2: – 21 oktober 2018: Suzanne Valodon
Frans postimpressionistisch kunstenares, begon als model van beroemde kunstenaars in Parijs en ging uiteindelijk ook zelf schilderen waarbij ze vooral modellen en portretten in een steeds meer fauvistische stijl schilderde.

 

N-3: – 18 november 2018: Marino Marini
Italiaans beeldhouwer die ook prachtige tekeningen en schilderijen maakte. Hij creëerde een overtuigende synthese tussen abstractie en figuratie. Als een echt expressionist vertaalde hij zijn emoties naar kleur en maakte hij kleur tot vorm.

 

N-4: – 9 december 2018: Constant
Nederlands expressionistisch kunstschilder, beeldhouwer en architect en medeoprichter van de Cobra. Met name zijn schilderijen en prachtige kleurrijke gouaches en aquarellen zullen tijdens deze workshop aan de orde komen.

 

Eendaagse workshop op zondag van 11.00 – 15.30 uur:  €  57,-
alle 4 voorjaar of najaar thema­workshops  (€ 15,-  korting)  € 213,-
inclusief koffie, thee en tekenpapier ­­­­­
teken- /schildermaterialen zelf meenemen, waterpotten, paletten zijn aanwezig
In de materialenlijst vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshops kunt gebruiken.
leslocatie: Theater de Omval Diemen (adres en route, zie routebeschrijving Omval)

Bij aanmelding voor 20 april 2018 voor alle 4 themaworkshops: 15 euro extra korting naast de gewone korting

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen: 06-50668184
of mailen: info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop(s). Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschreven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

[themify_button style=\”large\” color=\”#141412\” link=\”https://www.paulacademie.nl/inschrijven-cursussenworkshops/\” text=\”#ffffff\” ]inschrijven[/themify_button]

“Alleen de kunst biedt ons de mogelijkheid iets te zeggen dat wij niet weten.”
Citaat Gabriel Laub
“Al twintig jaar lang volg ik lessen bij Paul en in al die jaren is er geen les hetzelfde geweest, altijd weet Paul weer nieuwe onderwerpen te bedenken en gaat daar vaak diep op in. Mijn ontwikkeling op kunstgebied is door zijn lessen ingrijpend verbeterd. Hij heeft mij echt leren kijken naar kunst, ook door de themaworkshops, waar hij vele schilders door dia’s en verhalen een \"gezicht\" gaf. Hoewel we met een groep zijn,weet Paul iedereen persoonlijk te benaderen en het beste uit je te halen. Keer op keer, leer ik weer van zijn lessen en hoewel er hard gewerkt wordt, is het ook nog gezellig.”
Marianne