Skip to content

aquarel en gouache in de Hortus

zomerworkshop aquarel en gouache in de Hortus

voor beginners en gevorderden

U schildert in de open lucht met om u heen de prachtige plantenweelde van de Hortus Botanicus te Amsterdam. Elke les kiest u zelf een plekje uit, tussen de kleurige bloemperken, omringd door de prachtig bomen bij de vijver of in de kruidentuin. Bij slecht weer schildert u in de grote kas, welke vol staat met tropische planten.
Iedere lesdag start met een korte inleiding. Vervolgens gaat u schilderen op een zelf gekozen plek in de tuin. U hoeft geen teken- of schilderervaring te hebben. Onder begeleiding van de docent leert u de doorkijkjes in de tuin met verschillende technieken te schilderen, waarbij u ook gestimuleerd wordt deze op uw eigen wijze weer te geven.  De be­ginnende cursisten maken vooral kennis met het materiaal, de techniek en basis­principes als kleur en compositie. Heeft u meer ervaring, dan ligt het accent op het uitbreiden van de materiaaltechnieken en het verder ontwikkelen van uw persoonlijke stijl. U kunt kiezen voor aquarel of gouache of een combinatie van deze technieken. Halverwege de dag is er een korte lunchpauze in het Hortuscafé. De dag wordt afgesloten met een werkbespreking, waarbij de technieken van het schilderen met waterverf uitgebreid aan de orde komen.

Workshop van vier lesdagen van 10.15 -14.45 uur: € 185,-
Lesdata: 1, 8, 15 en 22 augustus 2018
exclusief entree en teken- en schildermaterialen
oud-cursisten,stadspassers, 65+passers, studenten € 10,-  korting (per cursus)

U kunt de Hortusjaarkaart € 34,-  kopen voor de toegang of losse kaarten € 9,50 per keer, CJP/65+  € 5,- per keer. (Als u de Hortusjaarkaart wilt aanschaffen, is het handiger deze van te voren alvast online te bestellen.)

Teken- en schildermaterialen neemt u zelf mee. In de materialenlijst op de website vindt u informatie over de materialen die u bij deze workshop kunt gebruiken.
Leslocatie: Hortus Botanicus, Plantage Middenlaan 2,  Amsterdam
Tram 9 en 14, halte Mr. Visser­plein, Metro, halte Waterloo­plein

Heeft u nog vragen dan kunt u  bellen: 06-50668184
of mailen:info@paulacademie.nl

Inschrijving: Online via het inschrijfformulier op de website, vervolgens ontvangt u van Paul Academie per mail een bevestiging van aanmelding met  gegevens over de betaling en overige informatie betreffende de workshop.  Alleen na ontvangst van betaling bent u definitief ingeschre­ven. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving geschiedt dan ook in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

[themify_button style=\”large\” color=\”#141412\” link=\”https://www.paulacademie.nl/inschrijven-cursussenworkshops/\” text=\”#ffffff\” ]inschrijven[/themify_button]

“Je zoekt een heerlijk plekje in de tuin, dan komt de inspiratie vanzelf. Gezeten tussen deze bijzondere planten daalt de rust over je…... “
Guusje
“Kleuren waren voor mij het geluk in het leven, het was alsof ze van mijn handen hielden. Geel kan geluk schilderen, maar ook pijn. Er is vuurrood, bloedrood en rozenrood, er is zilverblauw, hemelsblauw en gedonderblauw. Elke kleur brengt zijn ziel mee.”
Emil Nolde